Změna velikosti písma

Drobečková navigace

ÚVOD > AKTUALITY > Informace z finančního úřadu

Informace z finančního úřadu



Daňové přiznání k dani z příjmů se podává místně příslušnému správci daně, tedy územnímu pracovišti finančního úřadu dle adresy trvalého pobytu fyzické osoby či sídla právnické osoby. 

Nejjednodušším způsobem, jak podat přiznání a vyhnout se případnému čekání a frontám na podatelnách územních pracovišť, je vyplnění a odeslání přiznání na internetové adrese www.daneelektronicky.cz, kde lze využít podrobného průvodce vyplněním daňového přiznání.
V případě, kdy poplatníkovi zpracovává a podává přiznání daňový poradce, je termínem pro podání přiznání 1. červenec 2014, avšak plná moc udělená poradci musí být finančnímu úřadu doručena nejpozději 1. dubna 2014

V termínu pro podání přiznání je poplatník povinen daň finančnímu úřadu také zaplatit. Daň lze finančnímu úřadu uhradit: 

a) hotově

Na pokladně kteréhokoliv územního pracoviště, a to nejpozději v den splatnosti daňové povinnosti. 

b) prostřednictvím poštovní poukázky typu A

Poplatník může k zaplacení použít poštovní poukázku, kterou obdrží na České poště, s. p. Je důležité dobře vyplnit údaje na poukázce, aby platba byla finančnímu úřadu doručena a byla bez problémů identifikována. Předčíslí bankovního účtu určuje druh daně, matriková část jednoznačně určuje finanční úřad. Částka musí být na účet finančního úřadu připsána nejpozději v den splatnosti daňové povinnosti. 

PŘÍKLAD: Pan Novák, fyzická osoba s místem pobytu na území Jihomoravského kraje, hradící za sebe daň z příjmů fyzických osob podávajících přiznání, zašle příslušnou částku na bankovní účet Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj (kam rovněž podává daňové přiznání) ve tvaru 721-77628621/0710, jako variabilní symbol uvede své celé rodné číslo, konstantní symbol 1149.

 c) bezhotovostním převodem

Předčíslí bankovního účtu určuje druh daně, matriková část jednoznačně určuje finanční úřad. Částka musí být na účet finančního úřadu připsána nejpozději v den splatnosti daňové povinnosti. 

PŘÍKLAD: Pan Novák, fyzická osoba s místem pobytu na území Jihomoravského kraje, hradící za sebe daň z příjmů fyzických osob podávajících přiznání, zašle příslušnou částku na bankovní účet Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj (kam rovněž podává daňové přiznání) ve tvaru 721-77628621/0710, jako variabilní symbol uvede své celé rodné číslo, konstantní symbol 1148

Kompletní informace ke způsobům placení daně naleznete

na internetových stránkách Finanční správywww.financnisprava.cz v sekci Placení daní.

 JUDr. David Stančík

tiskový mluvčí

Finanční úřad pro Jihomoravský kraj

nám. Svobody 4, 602 00 Brno

tel.: 542 192 157

e-mail: david.stancik@fs.mfcr.cz

 

 


Menu

 Poplatek za domovní odpad a psy

Poplatek za 1 poplatníka za domovní odpad činí 660,- Kč. Poplatek je možno uhradit ve dvou stejných splátkách, nejpozději v termínech : do 31. května a do 31. října příslušného kalendářního roku. Poplatek za psa 120,- Kč.

Tyto poplatky jsou platné od 1.1.2024

č.ú. 11027671/0100

28. 3. Soňa

Zítra: Taťána

Připravovaný projekt "Petrov - vesnická památková rezervace Plže"

 Odkaz na video

Nový přístav na Baťově kanále

Zde naleznete podmínky užívání přístavu:

http://www.rvccr.cz/pristavy-a-sluzby/pristav-petrov-na-batove-kanale